Adobe Illustrator

Introduktion

Kurset gennemgår de grundlæggende funktioner i tegneprogrammet. De flotte tegninger kan bruges både på hjemmesiden og i tryksager. Vi ser på farver, transformering, tegneredskaber, tekst, lag, perspektiv, dybde og 3D-objekter .

Materialet tager udgangspunkt i Adobe Illustrator CS4, men det betyder ikke noget om du har en ældre eller yngre udgave af programmet. Alle de grundlæggende funktioner der behandles på kurset, virker på samme måde. Enkelte funktioner er ændret lidt, og evt. placeret lidt anderledes i menuen, men skriv med det samme, hvis du ikke kan finde funktionen.

Materiale

Forlaget Globe: Grafisk udtryk, Illustrator CS4  (udleveres/tilsendes fra FOF)

Nødvendigt software

  • Browser, program til at læse internetdokumenter, og hente lektioner fra hjemmesiden.
  • Postprogram/webmail til at sende opgaver fra.
  • Adobe Illustrator

Forløb

Når du går i gang, skal du:

Hente en lektion på adressen: https://www.uv.fof.dk

Yderst til venstre: Adobe Illustrator

Læse materialet til den pågældende lektion

Evt. løse opgaverne i materialet som øvelse

Løse og aflevere de opgaver der er til lektionen

Du bruge adressen MB@uv.fof.dk når du stiller spørgsmål og afleverer opgaver. Du bestemmer selv hvor hurtigt du vil gå frem, og kan derfor vælge at gennemgå kurset på én dag eller én uge hvis du vil.

Kurset er baseret på et 8-ugers forløb, hvor det ofte vil være en god idé at vælge en bestemt dag i ugen til at bruge på kurset, både af hensyn til egen planlægning, men også for ikke at “glemme” kurset et par uger.

Længere forløb

Hvis du bliver forstyrret af andre tidskrævende opgaver ind imellem, er det også muligt at bruge længere tid på kurset. Dog anbefaler vi at gøre det inden for en sæson.

God fornøjelse!

Michael Bredahl