Erhvervsøkonomi

Formål

Erhvervsøkonomi

Erhvervsøkonomi giver en grundlæggende indføring i virksomhedens daglige bogføring med regnskabsafslutning og regnskabsanalyse. Der gennemgås bl.a. kasserapport, momsregnskab, emballage, fragt og kørsel, rentetilskrivning, rabatter, løn, tab på tilgodehavender, inventar, herunder afskrivning på inventar, automobiler, regnskabsafslutning og opstilling af årsregnskabet.

Materiale

Forlaget SYSTIME: iBog: Erhvervsøkonomi (aktiveringsnøgler udleveres/tilsendes fra FOF)

Forløb

Der er 10 kapitler til kurset, de er alle opbygget med en gennemgang af kapitlets emne, og derefter et antal opgaver. Da materialet er meget grundigt, og enkelt, hvis regnskab kan være det, er der ikke lavet lektioner til dette kursus, men vi følger materialet.

Praktisk forløb

Det er altid en god ide til fjernundervisning, at udvælge en eller flere faste dage i ugen, der skal laves “lektier” på.

Kurset er sat til 42 lektioner, hvilket svarer til 42 x 50 minutters undervisning, og en halv gang oven i til hjemmearbejde. Det svarer til ca. 52 timers arbejde for en gennemsnits studerende.

Hvis du regner med at ville lave 1 kapitler om ugen, er du færdig på 10 uger, men skal også afsætte ca. 5 timer om ugen til det.  Du kan også vælge at bruge 2 uger til hvert kapitel, så tager det 20 uger, med 2,5 times arbejde til hver uge. Nogen kan gøre det hurtigere, men hvis du aldrig har set regnskab før, eller tænkt på økonomi, er det nok ikke for meget at afsætte.

Det er et frit forløb, og du kan aflevere lige så mange opgaver om ugen du har lyst til. Jeg vender tilbage med kommentarer hurtigst muligt, og du behøver ikke vente på mine kommentarer til forrige kapitel, før du går videre.

Kurset

Når du går i gang, skal du første gang bruge det link og den kode (nøgle) som du har fået af FOF, for at få adgang til at oprette dig som bruger af materialet.

Derefter skal du:

Åbne det materiale du er nået til:

  1. Klik på https://konto.systime.dk/log-ind.html
  2. Log på
  3. Vælg materiale
Til højre finder du indholdsfortegnelsen, og kan hurtigt nå til det kapitel du er nået til.
Læs et kapitel igennem, og besvar opgaverne
Hvis du har nogle spørgsmål, kan du sende dem til mig
Send løsningen til mig, hvorefter jeg kigger det igennem, og kommer med kommentarer, tips & tricks, løsninger eller andet.

Du kan læse om notefunktionen i materialet her