Adobe Photoshop Elements 12

Introduktion

Adobe er verdens førende producent af software til grafik-, foto- og videoredigering. I programmet Photoshop Elements 12 har Adobe samlet alle de vigtigste funktioner fra deres professionelle Photoshop-program i en prisvenlig, overskuelig og brugervenlig pakke, som er tiltænkt almindelige foto- og grafikentusiaster.
Photoshop Elements 12 er derfor et af de mest kraftfulde billedbehandlingsprogrammer, der findes på det almindelige forbrugermarked.

Med dette hæfte bliver du fortrolig med de mange muligheder i Photoshop Elements. Du vil lære alt fra, hvordan programmet kan bruges til simple, automatiske justeringer af dine billeder, til hvordan du kan bruge redskaber som lag, kloning og pensler til at finjustere fotografier og grafik ned til mindste detalje.

Vi kigger også på, hvordan du kan bruge Photoshop Elements til at organisere dit fotobibliotek med en række smarte katalogiseringsværktøjer.

Hæftet er skrevet som Visuel Guide. Det vil sige, at teksten er opbygget som en kogebog, med én enkelt letforståelig vejledning på hver side. Bliver du pludselig i tvivl om, hvordan du bruger et specifikt værktøj i Photoshop Elements, kan hæftet derfor også let bruges som opslagsværk.

Materiale

Forlaget Libris: Adobe Photoshop Elements (udleveres/tilsendes fra FOF)

Nødvendigt software

  • Browser
  • Postprogram/webmail til at sende opgaver fra
  • Photoshop Elements

Forløb

Når du går i gang, skal du:

  • Hente en lektion
  • Læse materialet til lektionen
  • Evt. lave øvelserne i bogen, hvis de passer til den aktuelle installation
  • Løse de opgaver der er til lektionen
  • Sende en mail, når de er løst, og evt. sende besvarelser

Lynkursus

Med det individuelle forløb, kaldet lynkursus, kan du bruge adressen
MB@uv.fof.dk når du stiller spørgsmål og afleverer opgaver.

Du bestemmer selv hvor hurtigt du vil gå frem, og kan derfor vælge at gennemgå kurset på én dag eller én uge hvis du vil.

Kurset er baseret på et 8-ugers forløb, hvor det ofte vil være en god idé at vælge en bestemt dag i ugen til at bruge på kurset, både af hensyn til egen planlægning, men også for ikke at “glemme” kurset et par uger.

Længere forløb

Hvis du bliver forstyrret af andre tidskrævende opgaver ind imellem, er det også muligt at bruge længere tid på kurset. Dog anbefaler vi at gøre det inden for en sæson.