Virksomhedsøkonomi

Formål

Virksomhedsøkonomi

Virksomhedssøkonomi giver en grundlæggende indføring i virksomhedens daglige bogføring med regnskabsafslutning og regnskabsanalyse. Der gennemgås bl.a. kasserapport, momsregnskab, emballage, fragt og kørsel, rentetilskrivning, rabatter, løn, tab på tilgodehavender, inventar, herunder afskrivning på inventar, automobiler, regnskabsafslutning og opstilling af årsregnskabet.

Materiale

Forlaget SYSTIME: iBog: Virksomhedsøkonomi (aktiveringsnøgler udleveres/tilsendes fra FOF)

Forløb

Der er 7 kapitler til kurset, de er alle opbygget med en gennemgang af kapitlets emne, og derefter et antal opgaver. Da materialet er meget grundigt, og enkelt, hvis regnskab kan være det, er der ikke lavet lektioner til dette kursus, men vi følger materialet.

 • Virksomhedstyper og ejerformer
 • Regnskab og årsregnskab
 • Budget og budgettyper
 • Omkostninger, faste og variable, løn og afskrivninger
 • Logistik, varelager og styring
 • Økonomisystem
 • Økonomisk effektivitet

Praktisk forløb

Det er altid en god ide til fjernundervisning, at udvælge en eller flere faste dage i ugen, der skal laves “lektier” på.

Kurset er sat til 36 lektioner, hvilket svarer til 36 x 50 minutters undervisning, og en halv gang oven i til hjemmearbejde. Det svarer til ca. 45 timers arbejde for en gennemsnits studerende.

Hvis du regner med at ville lave 1 kapitler om ugen, er du færdig på 7 uger, men skal også afsætte ca. 6½ timer om ugen til det.  Du kan også vælge at bruge 2 uger til hvert kapitel, så tager det 14 uger, med 3 times arbejde til hver uge. Nogen kan gøre det hurtigere, men hvis du aldrig har set regnskab før, eller tænkt på økonomi, er det nok ikke for meget at afsætte.

Det er et frit forløb, og du kan aflevere lige så mange opgaver om ugen du har lyst til. Jeg vender tilbage med kommentarer hurtigst muligt, og du behøver ikke vente på mine kommentarer til forrige kapitel, før du går videre.

Kurset

Når du går i gang, skal du første gang bruge det link og den kode (eNøgle) som du har fået tilsendt fra FOF, for at få adgang til at oprette dig som bruger af materialet.

 • Gå ind på Systime
 • Brug en af de to login muligheder, eller opret en ny konto nederst
 • Når du er logget på, er der ude til venstre mulighed for at vælge Aktiver eNøgle
 • Her kan du bruge kopier/sæt ind funktionen, og registrere dit sæt materiale.

HUSK! materialet er der adgang til i 60 dage, noter kan gemmes. Lav gerne en note i din kalender om, hvornår materialet udløber.

Bemærk!

Du behøver ikke lave alle opgaver!

Når du føler du har styr på emnet, må du endelig gå videre.

Der er kommet rigtigt mange ekstra opgaver, og selvfølgelig er det et spørgsmål om at blive sikker i teorien, men det er ret meget Excel som du måske aldrig får brug for.

I et regnskab er det elektronisk, og det du laver her, sker ved tryk på en knap, og så er resultatet der.

Arbejde med materialet

 • Åbn materialet: Klik på Log på, vælg materiale

Til venstre finder du indholdsfortegnelsen, og kan hurtigt nå til det kapitel du er nået til.

 • Læs et kapitel igennem, og besvar opgaverne
 • Hvis du har nogle spørgsmål til emnet eller opgaverne, kan du sende dem til mig

Opgaverne er delt op i almindelige opgaver, caseopgaver og en tjekopgave til kapitlet.

De fleste af de almindelige opgaver er selvtjek opgaver, hvor du ved om du har svaret rigtigt, det er ikke nødvendigt at sende dem til mig, med mindre du har spørgsmål til dem.

De andre opgaver kan du sende til mig enten ved at bruge notefunktion, lave det i tekstbehandling, eller direkte i en email.

Du kan læse om notefunktionen i materialet her

Der kommer snart en ny version, der er en video om det her

God fornøjelse

Michael

Fjernundervisning hos FOF