WordPress

Introduktion

WordPress er CMS

WordPress er verdens nemmeste blogging system, og kan samtidig bruges til at lave nemme hjemmesider. WordPress er et CMS-system, hvilket betyder at alle sider ikke ligger som enkelte filer, men i en database. Det gør det underliggende lidt ugennemskueligt. Og har du blot en grundlæggende viden om, hvordan hjemmesider fungerer, kan du helt uden brug af HTML eller anden kodning oprette dit eget velfungerende websted i WordPress. Dog vil det være en fordel med lidt kendskab til koder, og du slipper ikke helt for lige at rette lidt, men du bliver guidet igennem 😉

WordPress, og mange andre CMS, er gratis. Men gratis er jo et sjovt begreb, for de er kun gratis hvis din tid er værdiløs. Der er meget arbejde med CMS-systemer, og de alternative betalingssystemer er da heller ikke mindre tidskrævende, så i den sammenhæng passer gratis meget godt som billigere.

Du bliver guidet  igennem hele processen med at installere og konfigurere WordPress samt oprette et site med en front-end til brugerne og en administrativ back-end. Du lærer at lægge forskelligt indhold i form af menuer og indlæg m.m. på dit websted, og du lærer også at arbejde med f.eks. tidsstyret indholdsvisning samt widgets til backup, socialintegration og meget mere. Designet af sitet klarer du let ved hjælp af en skabelon.

Materiale

Forlaget Libris: WordPress (udleveres/tilsendes fra FOF)

Nødvendigt software

– Browser
– Postprogram/webmail til at sende opgaver fra

Forløb

Når du går i gang, skal du:

  • Hente en lektion
  • Læse materialet til lektionen
  • Evt. lave øvelserne i bogen, hvis de passer til den aktuelle installation
  • Løse de opgaver der er til lektionen
  • Sende en mail, når de er løst, og evt. sende besvarelser

Du bruge adressen MB@uv.fof.dk når du stiller spørgsmål og afleverer opgaver. Du bestemmer selv hvor hurtigt du vil gå frem, og kan derfor vælge at gennemgå kurset på én dag eller én uge hvis du vil.

Kurset er baseret på et 8-ugers forløb, hvor det ofte vil være en god idé at vælge en bestemt dag i ugen til at bruge på kurset, både af hensyn til egen planlægning, men også for ikke at “glemme” kurset et par uger.

Længere forløb

Hvis du bliver forstyrret af andre tidskrævende opgaver ind imellem, er det også muligt at bruge længere tid på kurset. Dog anbefaler vi at gøre det inden for en sæson.